Khamis, 10 September 2009

Percubaan Pertama -HDR



Ini adalah percubaan hdr yg pertama ku..
time kasih la kat uncle pet sbb bg software hdr tu..
so ape mcm??
hurm..
komen la ape lagi =)

21 ulasan:

  1. yes2 jd owg pertma komen,haha..pertama kli mengHDRkan dri ek?haha..gudtry la dinda, shantek objek nyer,huhu..jom kte men gelongsor!haha..aku knak2 rebina

    BalasPadam
  2. wa..dia try hdr..good try...practice make perfect..nice pic..

    BalasPadam
  3. ouh HDR ! bagus la software tu , tp deya masih belom dapat biasakan diri dgn HDR . skarang da biasa dgn photoshop cs4 . dlm proses pembelajaran xD

    anyway, cuba try software PHOTOMATIX PRO 3.1

    deya x try lg , tp rasenye bagus jugak :)

    BalasPadam
  4. oho.. nice2.. peq pon lame da x men ngan software HDR ni..

    BalasPadam
  5. doing a hdr doesnt mean that it has to be unrealistic.kalau nak tgk contoh,try tgk kat my post ni.

    http://shrineofserenity.blogspot.com/2009/06/beach.html

    ade lagi byk kat flickr...tapi satu ni cukup la kot..kalau nak main hdr,kite pegi la putrajaya,amek gambar kat situ ok gak..hehe

    BalasPadam
  6. silentshutter ---> tahniah ye kanda sbb jadi 1st yg komen ek.... aah... baru nak main2 ngan hdr nie kanda =) ihihihi time kasih kanda... jumla kita men gelonsor =D

    BalasPadam
  7. die art ---> hehe ya btol.. nak practice lagi pas nie =)

    nursuhaila ---> time kasih ye =)

    deya ---> thnks deya.. ti akk try ye =)

    Peq ---> thnks peq.. masih byk kena blaja =)

    syafiq ---> hehe... kira tak realistik la ni...
    hehehe... jom!
    nyway tq ye.... sila bg tunjuk aja =)

    BalasPadam
  8. percubaan yg baik..try main ngan pic2 yg byk awan n masukkan imiginasi yg terlintas kt otak dlm gambar..sesape nk software hdr le download kt blog aku ye..

    BalasPadam
  9. nice cikgu...not to bad, like our friend say "practice make perfect" :-)

    merge brape keping gambo ni?

    BalasPadam
  10. time kasih rosli..
    hehe..
    merge tu mcm mane?
    hehe...
    bodoh sikit istilah2 ni... =)

    BalasPadam
  11. realistik atau tak realistik tu sebenarnye bergantung kat editor gambar tu...kadang2 ade org yg suke realistik,mcm sy.tapi ade gak org suke yg xrealistik.macam mane pn,buat gambar tu sampai org boleh kagum n cakap wow.. :)

    BalasPadam
  12. cikgu meh saya jawapkan..merge means tindihkan atau gabungkan...Dynamic software tu tak merge 3 diff exposure...HDR yg best n nmpk real kena pki 3 gambar EV yg berbeza baru nmpk lagi best n real...

    BalasPadam
  13. try upkan lagi dramatic light radius smpi 25 ker jgn ratus2 nnti laptop or pc hang

    BalasPadam
  14. syafiq ----> tol tu... nak kena wat smpai wow!!
    hehehe.... sy pun tak bape suke.. sbnarnye sy lebey suke pic ori.. tp nak blaja gak.. =)

    burt ---> owh.. time kasih mr burt.. takpe ti sy xplore lagi ea.... tq so much =)

    BalasPadam
  15. ermmmmm.. ermmmm.. ermmmm..
    good job.. btw.. keep it up sis..
    jiayu2..!! ahiksss..

    BalasPadam
  16. sy belum biasa dgn software cangih2 ni,
    kata orang kena berguru gak.
    kalau buat sendiri g blajar sendiri agak2 boleh tak?

    BalasPadam
  17. sy blaja sendiri jek zan... xplore sendri =)

    BalasPadam
  18. cun cun...!!
    aku xreti2 hdr nie...

    BalasPadam