Isnin, 25 Februari 2013

Hasil owning dan veil D.I.Y saya... ;)


so inilah hasil D.I.Y owning inner dan veil saya... semuanya saya D.I.Y sendiri... dan hasilnya sangat memuaskan... cantikkan... ;)
inner tu diisnpirasikan oleh ratu D.I.Y kita Pn. Intan Norazam.. time kaseh la kat pn. Intan sebb bnyk bgi inspiras melalu blog b2b kamu ;)
so sy nak share mcm mana sy buat inner dan veil tu... senang je..
pergi jekel beli lace yg balance2... tak payah banyak... dpt o.5 meter pun cukup. biasanya balance2 lace ni dijual murah... then jangan lupa beli kain net untuk buat veil.. ada yg suka kain chiffon untuk buat veil. for me kain net lagi cantik lembut jek rasa... dan jangan lupa beli inner neck.. then beli la pearl2 nak hias inner kita.
jadi kos untuk membuat veil lebih kurang berikut :
inner neck RM 5.00
Balance lace RM 58.00
Kain net RM 30
Jadi modal untuk tudung dan veil tak sampai RM 100 pun kan...
Jadi balance lace tadi kita gunting ikut bentuk dan pacth pada inner...jangan risau akan banyak balance untuk guna masa akan datang. pastu jait pearl2 sikit...
untuk veil guna bahagian hujung lace... org selalu panggil borderlace.. mcm sy ambik border lace jahit di keliling bahagian bawah veil.. tak perlu di atas sebab inner sy sudah sarat..
dapat tak gambaran mcm mana nak buat inner dan veil mcm saya? anything for help pm sy kat fesbuk ye wahai cik2 B2B semua ;) selamat mencuba!!

Isnin, 4 Februari 2013